Aktivnosti i cjelodnevni izleti u Malinsku i na otok Krk

 
Blue Waves Resort

Online booking

 

Aktivnosti i cjelodnevni izleti u Malinsku i na otok Krk

Malinska je slikovito mjesto na zapadnoj strani otoka Krka. Zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, klimatskim uvjetima i bogatoj turističkoj ponudi s mnogim aktivnostima i izletima, idealno je odredište za obitelji s djecom, kao i one željne aktivnog odmora.

Pješačenje i biciklizam

Više od 50 kilometara staza u Malinskoj i oko nje dio je široke mreže trail staza na otoku Krku. Šetajući obalom možete uživati u prekrasnom krajoliku, posjetiti neke od znamenitosti i posjetiti obližnja mjesta poput Njivica ili se čak upustiti u unutrašnjost otoka do grada Krka. Biciklisti imaju pristup velikoj većini staza i mogu testirati koliko su sposobni sudjelovati u raznim biciklističkim utrkama koje se održavaju tijekom cijele godine.

Raznolika sportska ponuda

Svi ljubitelji sporta i aktivnog odmora u Malinskoj mogu pronaći nešto po svom ukusu. Osim zabavnih plovila poput pedalina, kajaka i kanua, oni koji vole adrenalin mogu uživati ​​u parasailingu i na jet-skiu. Oni koji žele istražiti podvodni svijet na ronilačkoj turi, mogu se unaprijed upisati u jednu od škola ronjenja na otoku Krku. Škole jedrenja dostupne su posjetiteljima koji više vole boraviti na morskoj površini.

Izleti

Jednodnevni izleti obogaćuju cjelokupno iskustvo odmora, a niz aktivnosti u Malinskoj oduševit će svakog posjetitelja. Bogata kulturna baština može se istražiti od Omišlja do Baške i od grada Krka do Vrbnika. Također je vrijedno posjetiti grad Rijeku, kulturno i gospodarsko središte regije i jedan od najvažnijih lučkih gradova na Jadranu, kao i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj, Plitvička jezera. Ako želite istražiti prirodne ljepote, posjetitelji mogu posjetiti obližnji otok Cres ili otići na panoramsku vožnju brodom ispod Krčkog mosta. Možete uživati ​​u pogledu na podvodni svijet dok plovite brodom s prozirnim podom. Također možete unajmiti brod ili jedrilicu da samostalno odredite putanju i posjetite prekrasne, često skrivene uvale otoka.

Zabava i kultura

Ljeti se u Malinskoj organiziraju razni zabavni i kulturni programi koji gostimai posjetiteljima približavaju regijsku baštinu i tradiciju. Najpoznatiji događaji su: Festival svetog Apolinara (zaštitnika mjesta, koji se slavi 23. srpnja), Noć maslinara (kraj srpnja), Kulturno ljeto u Malinskoj (traje cijelo ljeto) i Kvarnerska regata u rujnu. Folklor i proslave ljetnih događanja u Malinskoj obilježavaju bogatu povijesnu, kulturnu i tradicijsku baštinu mjesta. Za ljubitelje noćnog života organiziraju se koncerti i drugi slični zabavni programi.

Aktivnosti za sve

Malinska na otoku Krku prelijepo je turističko mjesto, a posjetiteljima nudi odličan odmor prepun aktivnosti. Malinska je smještena u lijepoj uvali na zapadnoj strani otoka i stoga je izvrsno polazište za one koji žele posjetiti okolne otoke i odredišta u regiji. Uz brojne mogućnosti izleta, brojne sportske i rekreacijske aktivnosti, te bogati kulturni i zabavni programi, odmor u Malinskoj ispunit će očekivanja svakog posjetitelja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)